Koffieconcert The Hohner Boys

Koffiecocert op zondag 6 oktober 2019 om 11.00 uur in Herberg Het Onland te Gaanderen.

 

Eindelijk is het zover. Wij bestaan dit jaar 86 jaar, dus weer tijd voor een gratis koffieconcert. Om 10.30 uur begint de zaal al behoorlijk vol te lopen. Iedereen krijgt bij binnenkomst een heerlijk kopje koffie/thee. Veel leden van The Hohner Boys wachten bekenden, familieleden en oud-leden op bij binnenkomst. Wij beginnen klokslag 11.00 uu met het nummer; Als de klok van Arnemuiden. Veel aanwezigen beginnen meteen mee te zinf\gen.

Hierna verwelkomt Gerard de aanwezigen o.a. familie, partners, kinderen, kleinkinderen, Gert en Annie Derksen (ere lid) sponsoren, DSC 0017COPD-cursisten, fam. Weijers, fam. Peters (waar momenteel de aanhanger staat gestald) en een delegatie van de mondharmonicavereniging uit Dortmund. Gerad verbaast zich over de grote opkomst en zoals hij zelf heeft hij 2 bussen naar huis moeten sturen....

Wij vervolgen ons programma met Solva Nova en Once upon a time in the west. Nu spelen The Hohner Boys voor de eerste keer in het openbaar; Aber dich gibt's nur einmail für mich. Voortreffelijk gespeeld. Gerard vermeldt nog dat The Hohner Boys het oudste en steeds avtive mondharmonica-vereniging is in Nederland. Ook wordt er door de leden gespeeld zonder notenschrift. Zij spelen dus alles uit het hoofd. Harde schijf.... Het nummer Trompeten echo (van James Last) wordt nu gespeeld. Bij dit nummer begint de drummer en Frans en Martien vallen in, gevolgd door alle leden. Prachtig. Het volgende nummer is Seeman. De zaal zingt volop mee. Bij het 60 jarig bestaan hebben we van de Hohner-fabriek een kleine gouden mondharmonica gekregen en Frans speelt hierbij solo het nummer; der junge mit der mundharmonica. Dit nummer zal altijd bij optredens door The Hohner Boys worden gespeeld. Nu spelen wij weer een nieuw ingestudeerd nummer namelijk; Ich zeige dir di Berge van Jan Smit en Oswald Sattler. Het publiek geniet met volle teugen. Het Ierse nummer; Oh Danny Boy wordt door Henk gezongen en gespeeld met zijn gitaar. Tot slot wordt door de hele groep nog het lied van Andrea Berg; du hast mich 1000 mahl belogen gespeeld. Ook hierbij wordt uit volle borst meegezongen.

Het kwartet speelt voor de pauze nog een aantal liederen. Bij het lied Hallelujah is het muisstil in de zaal.

HULDIGING:

Gerard verrast nu enkele leden van The Hohner Boys met een huldiging. Zij ontvangen van Gerard een Oorkonde van de NOVAM en DSC 0019een zilveren of gouden ere-penning. Willemien; 40 jaar lid. Zij heeft al eerder een goude ketting met muzieksleutel eraan ontvangen. Theo; 50 jaar lid. Hij heeft al eerder een horloge ontvangen van de vereniging. Frans en Gerard 60 jaar lid. Ook de dames van de jubilarissen en natuurlijk Willemien zelf, krijgen een bloemetje.

Hierna hebben Hank en Jan nog een verassing. De andere leden van The Hohner Boys worden door hen verzocht om voor het podium te komen staan. Zij hebben namelijk een speciaal lied voor het 86 jarig bestaan ingestudeer en ten gehore gebracht. Henk met zijn gitaar en zang en Jan  met de mondharmonica.

Er volgt een pauze:

Na de pauze speelt de trekharmonicagroep twee nummers; Berg-vagabunden van Heino en Tief im Odenwald. Gerard doet een suggestie om bij Tief im Odenwald 20 centimeter hoog te komen van de stoel. Dit is bij de aanwezigen goed aangekomen want velen kwamen goed hoog van de stoel en steken tevens de armen in de lucht. Echt hilarisch om te zien. Men genoot volop. Het programma wordt nu vervolgd door alle spelers met het lied; The Rivers of Babylon, lapland (Ajaxlied) en waarom fluister ik jou naam nog van Bennie Neyman. Bij het lied Auf der Mond wordt volop geklapt. Om 13.30 uur deelt Gerard mede dat er een einde komt aan dit concert met de; Walspotpourri en Laot maor lekker gaon. Leny en Henk hebben bij veel liedjes de spelers begeleid met hun prachtige zang. De aanwezigen klappen na afloop voor de muzikale inbreng van de leden. Uiteraard wordt er toch om een "Zugabe ofwel toegift" gevraagd. Dit wordt door The Hohner Boys beloond met; Alo, Ahe van Freddy Quinn.DSC 0025

Gerard bedankt aal aanwezigen voor de grote opkomst en gezelligheid. Men kwam zelfs zitplaatsen tekort. Hierdoor stelt Henk voor.... misschien volgende keer AMPHION..... Tevens is er achter in de zaal een melkbus geplaatst. Hier kunnen de aanwezigen bij vertrek een vrijwillige bijdrage doen. Ook worden alle partners van de leden bedankt, Het Onland, de geluidsman, de fotograaf, afgevaardigen uit Dortmund en niet te vergeten de leden van The Hohner Boys voor hun inbreng.

IMG 20191007 WA0000 IMG 20191007 WA0003

IMG 20191007 WA0005 IMG 0156

DSC 0024 IMG 20191007 WA0006

IMG 0158 IMG 0116

The Hohner Boys

Mondharmonica-Hohner