Start nieuwe cursus mondharmonica oefeningen

"The Hohner Boys" starten met een nieuwe cursusperiode MHO voor mensen met een longaandoening.

De mondharmonica is namelijk het enige muziekinstrument dat men kan bespelen door er op te blazen en te halen. Ervaringen vanuit de deelnemers aan de vorige lesgroepen, die uit de gehele regio afkomstig zijn en grotendeels doorgaan met een 4e resp. 13e lesperiode van 18 lessen; dat men baat heeft met deze ademhalingsoefeningen.

Het belangrijkste onderdeel van deze lessen bestaat uit ademhalingsoefeningen op de mondharmonica. Door deze oefeningen leert men tevens ook spelenderwijs de mondharmonica te bespelen. Voor het systeem hetwelk door "The Hohner Boys" bij de oefeningen wordt gebruikt is het niet nodig het notenschrift te beheersen. Het totale lespakket bestaat uit 18 lessen.

Mondharmonicaspelen is, door het blazen en inhaleren goed voor de longen terwijl het bespelen van een muziekinstrument, in dit geval een mondharmonica, heel goed is voor de concentratie. Voeg hier een portie gezelligheid aan toe en je hebt een ideale combinatie om mensen met een longaandoening zo'n anderhalf uur per week tijdens een mondharmonica les een beetje verlichting te geven.

De start van deze nieuwe wekelijkse bijeenkomsten zal zijn op maandag 27, donderdag 30 en vrijdag 31 januari a.s. in de Multi Functionele Accomodatie MFA "De Zonneboom", Zonneplein 4 in Doetinchem. De aanvang is om 18.30 uur op de maandag en 10.30 uur op de donderdag en vrijdag.

Voor informatie en/of aanmeldingen kan men zich wenden tot Theo van Aken telefoon 0315-630643. Sluitingsdatum voor opgave is: 23 januari 2020.

Feestelijk tintje tijdens MHO les

Tijdens de MHO les van donderdag 19 december 2020 kregen alle aanwezige cursisten een kerstmuts op. Dit was een bijzonder feestelijk gezicht. Iedereen was hierdoor natuurlijk in opperbeste stemming, dat zich verspreide over het gehele lesuur.

IMG 20191219 WA0002

 

 

Alle cursisten van de maandag, donderdag en vrijdag, hele fijne kerstdagen gewenst en voor 2020 de aller beste wensen.

 

 

 

 

 

IMG 20191219 WA0000

IMG 20191219 WA0001

 

Inschrijving MHO cursus van start

Wederom organiseren The Hohner Boys uit Gaanderen een cursus mondharmonicaoefeningen voor mensen met een longaandoening. Dit voor de 10e keer.

Deze cursus zal zoals gebruikelijk bestaan uit 18 lessen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar op de maandagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur en op de donderdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur. De maandaggroep begint op 2 september en de donderdaggroep op 5 september.Het is de bedoeling dat na het volgen van de 18 lesseen de inhoud van uw longen zich hebben verbeterd en de longspieren zich hebben versterkt. Dit doen we door gebruik te maken van een mondharmonica. De mondharmonica is het enige instrument waarop men kan blazen en inhaleren. De oefeningen die wij op de mondharmonica doen zijn beslist niet moeilijk en makkelijk te volgen. Als aardige bijkomstigheid kunt u na het volgen van de 18 lessen ook enkele liedjes spelen. 

Sociale contacten en het gezellig samenzijn is hierbij erg belangrijk.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Theo van Aken, telefoonnummer 0315-630643, of via E-Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

The Hohner Boys

Mondharmonica-Hohner